Alle artikler

Komedogenskalaen - Et nyttig verktøy

Komedogenskalaen - Et nyttig verktøy

Alle har vi vel opplevd at en hudkrem ikke har oppfylt våre forventninger. For å velge riktig er det viktig å forstå hvordan ulike oljer og fettstoffer kan påvirke huden din. For de er nemlig svært ulike, og vil ha vidt forskjellig bruksområder. Et nyttig verktøy for å vurdere dette er noe som kalles den komedogene skalaen, som rangerer oljer og fettstoffer basert på hvor sannsynlig det er at de tetter porene.


Skadelige stoffer i hudpleie - Andre stoffer

Vær oppmerksom på nanopartikler i solkrem, fargestoffet Resorcinol, SLS/SLES i såper og tannkrem, alkohol og syntetisk parfyme. Klikk deg inn for å lese mer om hvorfor disse stoffene kan være helseskadelig.


Skadelige stoffer i hudpleie - Aluminium i deodorant

Aluminium er den aktive ingrediensen i deodoranter med antiperspirant, og det som skal gjøre at du ikke svetter. Langvarig inntak av aluminium kan gi skader på nervesystemet både hos voksne og avkom. En hypotese er også at stort inntak av aluminium kan medvirke til utvikling av ulike kreftformer og demens. Les mer om hvorfor du bør unngå aluminium i deodorant, og hva du bør velge i stedet.


Skadelige stoffer i hudpleie - Kjemisk solfilter

Kjemisk solfilter er det filteret som er mest vanlig i konvensjonell solkrem. Kjemikaliene som oftest brukes i slike solfiltre, har vært linket til hormonforstyrrelser og hudallergier. I tillegg er det skadelig for miljøet, spesielt livet i vann. Les mer om hvorfor du bør unngå kjemisk UV-filter og hva du bør velge i stedet.