Skadelige stoffer i hudpleie - Kjemisk solfilter

Kjemisk solfilter / UV filter i solkrem 

Kjemisk solfilter er det filteret som er mest vanlig i konvensjonell solkrem. Det virker ved at kjemikalier i kremen reagerer med UV-strålene inne i huden din. 

 

Derfor bør du unngå kjemisk solfilter

Dette er ikke så bra for huden, spesielt ikke for de som har sensitiv hud. Den kjemiske reaksjonen kan irritere og trigge dannelsen av pigmentflekker. Kjemikaliene som oftest brukes i slike solfiltre, har også vært linket til hormonforstyrrelser og hudallergier. I tillegg er det skadelig for miljøet, spesielt livet i vann.

Tenk på dette: Hvis du smører deg med solkrem som inneholder skadelige kjemikalier, så bærer du praktisk talt skadelige kjemikalier rett ned i vannet hver gang du bader. Disse kjemikaliene bidrar til å ødelegge naturlige økosystemer og livet i havet, elver og innsjøer. Hvert eneste år slipper 6000 – 14 000 tonn solkrem ut i naturen. Hawaii har faktisk gått så langt at de nå forbyr salg og distribusjon av kjemiske solkremer på alle sine øyer, nettopp for å beskytte korallrevene.


Hva skal du se etter?

Kjemisk solfilter eller UV-filter betegnes i solkrem som: 4,4’-Dihydroxy-benzophenone, 4- Methylbenzylidene camphor, 3-Benzylidene camphor, Benzophenone-1, Benzophenone-2, Ethylhexyl methoxycinnamate eller Octyl methoxycinnamate.


Anbefalinger

Det er viktig å beskytte huden med solkrem, så heldigvis finnes det et godt alternativ. Motsatsen til kjemisk filter er FYSISK filter, som ikke trenger inn i kroppen, men virker ved å legge seg utenpå huden, omtrent som et usynlig “skjold” som reflekterer og sprer UV-strålene bort. Fysisk solbeskyttelse benytter seg av naturens “egen oppfinnelse,”  mineraler, som effektivt reflekterer bort lyset.

Se for eksempel Englegårds 100% naturlige solkrem med fysisk filter (non-nano), helt fri for skadelige stoffer.